Veilig kopen met professionele begeleiding van een aankoopmakelaar? Bel 088-233 11 00 Meer weten over het aan en verkopen van een recreatie woning? Bel 088-233 11 00 088-233 11 00 Uw recreatie is onze specialisatie Bel 088-233 11 00 088-233 11 00 Veilig en zo scherp als mogelijk je recreatie woning willen kopen? Bel 088-233 11 00 088-233 11 00 Recreatie woning kopen - uw recreatie is onze specialisatie. Meer weten over aankoop recreatie woning? Bel 088-233 11 00 Recreatie woning kopen - uw recreatie is onze specialisatie. Meer weten over aankoop recreatie woning? Bel 088-233 11 00

Btw terug bij aanschaf van een recreatiewoning?

Als u een recreatiewoning koopt, kan het zijn dat u betaalde btw kunt terugvorderen. Hiervoor is het belangrijk om te weten of het om een marge- of een btw-woning gaat. Nieuwe recreatiewoningen zijn altijd belast met btw.

Het terugvorderen van btw is alleen mogelijk als u een btw-nummer hebt of aanvraagt. Koopt u de recreatiewoning niet vanuit een bedrijf? Dan is het belangrijk dat u een btw-nummer aanvraagt én aangeeft dat de woning hoofdzakelijk bestemd is voor de verhuur.

Jaarlijksecorrectie voor eigen gebruik

Maakt u zelf ook gebruik van de recreatiewoning? Dan zal de fiscus jaarlijks een correctie op de btw toepassen. De huurinkomsten van een recreatiewoning zijn belast met 6 procent btw. Als de totale btw uit huurinkomsten lager is dan 1.345 euro, dan is er geen afdracht verschuldigd [link naar kleineondernemersregeling]. Bij een bedrag boven de 1.883 euro is wél btw verschuldigd. Voor het bedrag tussen 1.345 en 1.883 euro geldt een speciaal rekenmodel.

Er is ook sprake van een btw-correctie als uw chalet of verplaatsbare recreatiewoning binnen 5 jaar na de aanschaf weer wordt verkocht. Voor stenen, niet-verplaatsbare recreatiewoningen geldt een btw-correctie binnen een periode van 10 jaar. Des te langer u de recreatiewoning in bezit hebt, des te groter uw voordeel dus is. Uiteraard kan uwrecreatieaankoopmakelaar.nl u hier alles over vertellen.

Btw-teruggave

Weet u precies welke situaties op u van toepassing zijn? Dan kunt u aan de slag met het terugvragen van de btw.

U vraagt als eerste een btw-nummer aan in verband met huurinkomsten. Dit kunt u doen via de website van de Belastingdienst. Houd hiervoor uw DigiD en BSN-nummer bij de hand. Geef hier ook aan op welk rekeningnummer de fiscus de teruggave kan storten.

Het btw-nummer wordt na enige tijd toegekend. Zodra u een nota ontvangt in verband met de aankoop van de recreatiewoning, kunt u de hierop vermelde btw in dat kwartaal terugvorderen via de fiscus. De btw-aangifte over de huurinkomsten dient ook per kwartaal plaats te vinden. Ook dit kan eenvoudig via de website van de Belastingdienst.

Let op: het kan zinvol zijn om ervoor te zorgen dat u onder de kleineondernemersregeling blijft vallen; als u geen btw hoeft af te dragen, kunt u reeds geïnde btw toevoegen aan uw 'winst'.

100% veilig & vertrouwd
MakelaarsOffice de goedkoopste Funda makelaar.
Bekijk op Funda al onze huizen die te koop staan.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram
Deze website maakt gebruik van cookies. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief aantasten.
OK