Veilig aankopen of verkopen met professionele begeleiding van een recreatiemakelaar? Bel 085-303 92 99 Meer weten over het aankopen of verkopen van een recreatie woning? Bel 085-303 92 99 Uw recreatie is onze specialisatie Bel 085-303 92 99 Veilig en zo scherp als mogelijk je recreatie woning willen aankopen of verkopen? Bel 085-303 92 99 Recreatie woning aankopen of verkopen - uw recreatie is onze specialisatie. Meer weten over aankoop of verkoop recreatie woning? Bel 085-303 92 99 Recreatie woning aankopen of verkopen - uw recreatie is onze specialisatie. Meer weten over aankoop of verkoop recreatie woning? Bel 085-303 92 99

Btw terug bij aanschaf van een recreatiewoning?

Als u een recreatiewoning koopt, kan het zijn dat u betaalde btw kunt terugvorderen. Hiervoor is het belangrijk om te weten of het om een marge- of een btw-woning gaat. Nieuwe recreatiewoningen zijn altijd belast met btw.

Het terugvorderen van btw is alleen mogelijk als u een btw-nummer hebt of aanvraagt. Koopt u de recreatiewoning niet vanuit een bedrijf? Dan is het belangrijk dat u een btw-nummer aanvraagt én aangeeft dat de woning hoofdzakelijk bestemd is voor de verhuur.

Jaarlijksecorrectie voor eigen gebruik

Maakt u zelf ook gebruik van de recreatiewoning? Dan zal de fiscus jaarlijks een correctie op de btw toepassen. De huurinkomsten van een recreatiewoning zijn belast met 6 procent btw. Als de totale btw uit huurinkomsten lager is dan 1.345 euro, dan is er geen afdracht verschuldigd. Bij een bedrag boven de 1.883 euro is wél btw verschuldigd. Voor het bedrag tussen 1.345 en 1.883 euro geldt een speciaal rekenmodel.

Er is ook sprake van een btw-correctie als uw chalet of verplaatsbare recreatiewoning binnen 5 jaar na de aanschaf weer wordt verkocht. Voor stenen, niet-verplaatsbare recreatiewoningen geldt een btw-correctie binnen een periode van 10 jaar. Des te langer u de recreatiewoning in bezit hebt, des te groter uw voordeel dus is. Uiteraard kan uwrecreatieaankoopmakelaar.nl u hier alles over vertellen.

Btw-teruggave

Weet u precies welke situaties op u van toepassing zijn? Dan kunt u aan de slag met het terugvragen van de btw.

U vraagt als eerste een btw-nummer aan in verband met huurinkomsten. Dit kunt u doen via de website van de Belastingdienst. Houd hiervoor uw DigiD en BSN-nummer bij de hand. Geef hier ook aan op welk rekeningnummer de fiscus de teruggave kan storten.

Het btw-nummer wordt na enige tijd toegekend. Zodra u een nota ontvangt in verband met de aankoop van de recreatiewoning, kunt u de hierop vermelde btw in dat kwartaal terugvorderen via de fiscus. De btw-aangifte over de huurinkomsten dient ook per kwartaal plaats te vinden. Ook dit kan eenvoudig via de website van de Belastingdienst.

Let op: het kan zinvol zijn om ervoor te zorgen dat u onder de kleineondernemersregeling blijft vallen; als u geen btw hoeft af te dragen, kunt u reeds geïnde btw toevoegen aan uw 'winst'.

100% veilig & vertrouwd

Snelmenu

Contact

Ⓒ 2018 Recreatieaankoopmakelaar
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram
Deze website maakt gebruik van cookies. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief aantasten.
OK