Veilig aankopen of verkopen met professionele begeleiding van een recreatiemakelaar? Bel 085-303 92 99 Meer weten over het aankopen of verkopen van een recreatie woning? Bel 085-303 92 99 Uw recreatie is onze specialisatie Bel 085-303 92 99 Veilig en zo scherp als mogelijk je recreatie woning willen aankopen of verkopen? Bel 085-303 92 99 Recreatie woning aankopen of verkopen - uw recreatie is onze specialisatie. Meer weten over aankoop of verkoop recreatie woning? Bel 085-303 92 99 Recreatie woning aankopen of verkopen - uw recreatie is onze specialisatie. Meer weten over aankoop of verkoop recreatie woning? Bel 085-303 92 99

Rendement op een recreatiewoning

Wie tegenwoordig geld heeft, kan hierop niet zomaar rendement realiseren. De rente bereikte bijvoorbeeld een absoluut dieptepunt en steeds meer mensen haalden hun geld van de spaarrekening om het op een andere manier te laten renderen. De spaarrekening levert immers meestal niet eens voldoende meer op om vermogensrendementsheffing te kunnen betalen.

Een recreatiewoning inzetten om rendement te maken is dan een mooi alternatief. Dit heeft ertoe geleid dat de vraag naar recreatiewoningen de komende jaren voor het eerst hoger zal zijn dan de nieuwbouw. Bovendien blijkt uit de cijfers dat steeds meer mensen een recreatiewoning inzetten voor het maken van rendement.

Maar wat is nu het échte rendement op een recreatiewoning?

Veel mensen denken het meeste rendement te kunnen halen uit een recreatiewoning. Maar wat is nu het écht rendement op een vakantiehuis?

In het kort gezegd zijn dat alle verhuuropbrengsten, minus de kosten die het park en/of de verhuurorganisatie in rekening brengt. Als u dit bedrag afzet tegen uw totale investering (exclusief btw), dan heeft u het netto rendement berekend.

Voorbeeld

U koopt een recreatiewoning voor een prijs van 150.000 euro ex. btw. Dit is inclusief bijkomende kosten. De verhuuropbrengsten zijn 20.000 euro per jaar. De parkkosten bedragen 5.000 euro. Voor het verhuren van de woning betaalt u 20 procent provisie; 4.000 euro. U houdt dan nog 11.000 euro over. Dan moet u mogelijk nog verzekeringen en gemeentelijke belastingen betalen.

Laten we zeggen dat u 10.000 euro overhoudt, dan is het rendement op uw investering van 150.000 euro dus 6,6 procent netto. Dit is box 3 inkomen en vrij van inkomstenbelasting. Wel valt het (on)roerende deel van uw investering onder vermogensrendementsheffing.

Bij aankoop kunt u door de juiste uitsplitsing op de factuur aanzienlijke bedragen sparen.

Variabel of gegarandeerd rendement op recreatiewoning

Maar wat als u een recreatiewoning op het oog hebt waarbij gesproken wordt over variabel rendement?

Dan hebt u dus géén gegarandeerd rendement en kan de opbrengst in bepaalde maanden erg tegenvallen. Als u een gegarandeerd rendement afspreekt, dan weet u precies waar u aan toe bent. Maar; op dat moment profiteert u niet van prijsstijgingen bij een stijgende vraag naar overnachtingen. U hebt immers dan een vast bedrag afgesproken.


Sommige parken/organisaties werken met een 'ondergrens rendement' of een 'minimaal gegarandeerd rendement'. U krijgt dan per maand een vast bedrag uitbetaald, dat meestal zo rond de 3 tot 4 procent ligt. Aan het einde van het jaar wordt gekeken naar de daadwerkelijke opbrengst en krijgt u - na aftrek van provisie - eventuele extra opbrengsten ook op uw rekening gestort. Uiteraard is het hierbij wel belangrijk om het een en ander heel duidelijk op papier te zetten.

Let op:

Let goed op het voorgerekende rendement; als dit wordt aangegeven inclusief btw, dan moet u deze btw eraf halen. De teruggave van de btw is natuurlijk een fijne bijkomstigheid, maar het is geen rendement op uw vermogen.

uwrecreatieaankoopmakelaar.nl kan u helpen met het realiseren van maximaal rendement op uw investering, zonder dat u te maken krijgt met kleine lettertjes. Neem contact met ons op.

100% veilig & vertrouwd

Snelmenu

Contact

Ⓒ 2018 Recreatieaankoopmakelaar
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram
Deze website maakt gebruik van cookies. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief aantasten.
OK